skip to Main Content

Voordelen van kinderyoga in de klas of thuis

  • Kinderen krijgen tijdens een drukke, stressvolle tijd even een momentje voor zichzelf. Ze mogen even zichzelf zijn, zonder zich te hoeven meten aan anderen. Ze leren zichzelf te waarderen om wie ze zijn, hun eigen kwaliteiten te ontdekken.
  • Kinderen leren zich te ontspannen. Kinderen worden rustiger en voelen minder de kracht van andere prikkels om zich heen die hen onrustig kunnen maken.
  • Kinderyoga in de klas zorgt voor respect naar jezelf en anderen. Normen en waarden zijn erg belangrijk. Hierdoor zal de sfeer positief beïnvloed worden.
  • Het hoeft helemaal niet zoveel tijd in beslag te nemen. Sterker nog, je kunt er effectievere tijd voor terug krijgen. Door korte oefeningen van een paar minuten aan te bieden, bijvoorbeeld gericht op de ademhaling, kun je er al voor zorgen dat kinderen zich beter in hun vel gaan voelen, betere  concentratie, hernieuwde energie en rust is het gevolg. Dit zorgt voor betere prestaties.
  • Kinderyoga speelt in op de belevingswereld van kinderen, de kinderen maken plezier. Dit stimuleert de creativiteit van het kind.

En minstens zo belangrijk, hoe fijn als je als leerkracht af en toe ook even een adempauze mag hebben om energie op te doen of juist te ontspannen! 

Hoor ik na deze tekst een JA!

Geef je dan op voor de training Adembubbel. Een training voor leerkrachten, coaches, orthopedagogen en iedereen die met kinderen werkt.  Deze  trainingsdag biedt je handvaten hoe je op een veilige en verantwoorde manier ontspanningsmomenten in de klas of praktijk in kunt zetten.

De oefeningen en opdrachten die je leert zijn gericht op de verbinding van kinderen met hun gevoel en verstand. Door vooral lijfelijk bezig te zijn, leren we ze weerbaarder te worden, zichzelf beter te leren kennen en de onrust in de klas te verminderen.

Deze dag is vooral praktische en we gaan  veel  doen en  ervaren.  Hierdoor kun jij  dit  al snel  inzetten in je eigen klas  of praktijk en zo de voordelen ervaren. Naast dat je leert hoe je de kaartenserie goed in kunt zetten, krijg je nog een extra dosis inspiratie.

Praktisch

Doelgroep: leerkrachten, kindercoaches, klassenassistentes, intern begeleiders ,pedagogisch medewerkers en eigenlijk iedereen die met kinderen werkt.

Duur: 1 dag
Locatie: Kloostemastraat 1 Doetinchem
Tijd: 10:00 uur tot 16:30 uur
Datum: volgt zo spoedig mogelijk
Prijs: 198,-  * ( inclusief reader, lunch/ koffie/thee/water en lekkers.)
Inschrijven: via het aanmeldformulier ( pas bij een definitieve bevestiging is je plek gereserveerd)

Deze training gaat door bij minimaal 5 deelnemers. Na afloop krijg je een bewijs van deelname.

Tevens kan deze training incompany gegeven worden. Neem hiervoor contact op over de mogelijkheden.

*Bovenstaande prijzen zijn inclusief 21%btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor bedrijven.

*Daarnaast krijgen alle scholen via het nationaal programma onderwijs, opgezet door het ministerie van OCW, extra budget voor het wegwerken van vertragingen en het verbeteren van het onderwijs gedurende 2 jaar.  Ook valt de verbetering en interventies gericht op het welbevinden van de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen hieronder. Met de training Adembubbel werk de leerkracht duurzaam aan de aanpak van het sociaal welbevinden van een kind en past deze training binnen de  NPO menukaart .

*Elke leerkracht heeft jaarlijks recht op een persoonsgebonden budget van 500,- ( bij een FT aanstelling) om te besteden aan professionaliseringsactiviteiten. Vraag ernaar bij je werkgever. 

 

Back To Top