skip to Main Content

Training Adembubbel

Voor leerkrachten, coaches en iedereen die met kinderen werkt

‘Kinderyoga in de klas, is dat mogelijk?’
‘Ik ben zo stijf, dat lukt mij niet.’
‘Ik heb 30 stuiterende kleuters in mijn klas, dat lukt nooit.’

Vaak hoor ik dit soort vragen en misvattingen bij leerkrachten voorbij komen. Enerzijds omdat leerkrachten zelf niet weten waar ze moeten beginnen, maar anderzijds ook omdat men denkt het niet in te kunnen passen in het dagelijkse rooster.

Maar neemt kinderyoga in de klas eigenlijk wel zoveel tijd in beslag? Of kun je er misschien uiteindelijk zelfs tijd mee winnen? Je moet je vandaag de dag als leerkracht houden aan overvolle roosters. Maar is het maar blijven doorwerken wel de juiste aanpak? Ik vertel hieronder waarom je in de klas juist wel aan kinderyoga zou moeten beginnen!

En niet alleen voor leerkrachten, maar ook goed te gebruiken om ontspanningsoefeningen , ademoefeningen enzovoort in te zetten als je met kinderen werkt.

Voordelen van kinderyoga in de klas of thuis

  • Kinderen krijgen tijdens een drukke, stressvolle tijd even een momentje voor zichzelf. Ze mogen even zichzelf zijn, zonder zich te hoeven meten aan anderen. Ze leren zichzelf te waarderen om wie ze zijn, hun eigen kwaliteiten te ontdekken.
  • Kinderen leren zich te ontspannen. Kinderen worden rustiger en voelen minder de kracht van andere prikkels om zich heen die hen onrustig kunnen maken.
  • Kinderyoga in de klas zorgt voor respect naar jezelf en anderen. Normen en waarden zijn erg belangrijk. Hierdoor zal de sfeer positief beïnvloed worden.
  • Het hoeft helemaal niet zoveel tijd in beslag te nemen. Sterker nog, je kunt er effectievere tijd voor terug krijgen. Door korte oefeningen van een paar minuten aan te bieden, bijvoorbeeld gericht op de ademhaling, kun je er al voor zorgen dat kinderen zich beter in hun vel gaan voelen, betere  concentratie, hernieuwde energie en rust is het gevolg. Dit zorgt voor betere prestaties.
  • Kinderyoga speelt in op de belevingswereld van kinderen, de kinderen maken plezier. Dit stimuleert de creativiteit van het kind.

En minstens zo belangrijk, hoe fijn als je als leerkracht af en toe ook even een adempauze mag hebben om energie op te doen of juist te ontspannen! 

Hoor ik na deze tekst een JA!

Geef je dan op voor de tweedaagse Adembubbel. Een training voor leerkrachten in het basisonderwijs, coaches, orthopedagogen en iedereen die met kinderen werkt.  Deze  tweedaagse  training biedt je handvaten hoe je op een veilige en verantwoorde manier yoga in de klas of praktijk  in kunt zetten. Tevens leer je op dag twee hoe je een complete yogales opbouwt en uitvoert.

De oefeningen en opdrachten die je leert zijn gericht op de verbinding van kinderen met hun gevoel en verstand. Door vooral lijfelijk bezig te zijn, leren we ze weerbaarder te worden, zichzelf beter te leren kennen en de onrust in de klas te verminderen.

Deze dagen zijn vooral  praktische en we gaan  veel  doen en  ervaren.  Hierdoor kun jij  dit  al snel  inzetten in je eigen klas  of praktijk en zo de voordelen ervaren.

Praktisch

Doelgroep: leerkrachten van het ( speciaal) basisonderwijs,  kindercoaches, klassenassistentes, intern begeleiders en pedagogisch medewerkers.

Duur: 2 dagen
Locatie: Kloostemastraat 1 Doetinchem
Tijd: 10:00 uur tot 16:30 uur
Datum: volgt zo spoedig mogelijk
Prijs: 375,- * ( hier zit een lunch bij in en de hele dag koffie/thee/water en lekkers)
Inschrijven: via het aanmeldformulier ( pas bij een definitieve bevestiging is je plek gereserveerd)

Deze training gaat door bij minimaal 6  deelnemers. Na afloop krijg je een bewijs van deelname.

Tevens kan deze training incompany gegeven worden. Neem hiervoor contact op over de mogelijkheden.

*Bovenstaande prijzen zijn inclusief 21%btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor bedrijven.

*Daarnaast krijgen alle scholen via het nationaal programma onderwijs, opgezet door het ministerie van OCW, extra budget voor het wegwerken van vertragingen en het verbeteren van het onderwijs gedurende 2 jaar.  Ook valt de verbetering en interventies gericht op het welbevinden van de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen hieronder. Met de training Adembubbel werk de leerkracht duurzaam aan de aanpak van het sociaal welbevinden van een kind en past deze training binnen de  NPO menukaart .

*Elke leerkracht heeft jaarlijks recht op een persoonsgebonden budget van 500,- ( bij een FT aanstelling) om te besteden aan professionaliseringsactiviteiten. Vraag ernaar bij je werkgever. 

 

Back To Top