skip to Main Content

intuïtief – oprecht- verbindend- doelgericht-passie- balans

Mijn naam is Maureen Weustenenk (1978). Samen met mijn man en 3 pubers, een zoon en twee dochter,  woon ik in Hengelo Gelderland, het Achterhoekse dorp waar ik ook ben opgegroeid. Ik ben bevlogen, gevoelig, een tikkeltje chaotisch en verslaafd aan goede koffie.

Sinds oktober 2015 ben ik eigenaresse van mijn praktijk Puur-Eigen. Daarvoor werkte ik bijna vijftien jaar lang als basisschooljuf in de bovenbouw. Als klein meisje wilde ik al juf worden. Toen het daadwerkelijk zover was, vond ik dit ook echt geweldig. Mijn passie voor kinderen is hier ontstaan.

Vijftien jaar lang genoot ik van het onderwijs. Maar uiteindelijk voelde ik mij steeds meer beperkt en kon ik niet elk kind de oprechte aandacht geven die ik zo graag wilde. Dat miste ik enorm en daardoor besloot ik het roer om te gooien. Ik volgde diverse opleidingen, waaronder kindercoaching en kinderyogatherapie. Ik kon weer op mijn eigen manier naar de kinderen kijken en had voor mijn gevoel weer de rust en energie terug die ik zo gemist had in het onderwijs. Het voelde als thuiskomen.
Helemaal loslaten kon ik het onderwijs niet. Naast mijn eigen praktijk Puur-Eigen ( www.puur-eigen.nl) ben ik sinds dit jaar deels weer op de werkvloer te vinden. Op Wonderwijs in Ruurlo ben ik juf van de carousselklas. Een klas waar kinderen roulerend gedurende de dag komen voor extra hulp, extra verdieping en uitdaging of als ze sociaal emotioneel vastlopen. Mooi om zo mijn expertise als juf, coach en specialist hoogbegaafdheid samen te voegen.  En natuurlijk zet ik hier Adembubbel ook volop in ( zie kopje media)!
Doordat ik  veel op  verschillende scholen kwam, merk ik veelal de druk op de kinderen, maar ook op de leerkrachten. Bomvolle roosters, we toetsen ons suf en de maatschappij vraagt veel van ons. We zijn veelal bezig met de buitenkant dus en daardoor raken we steeds verder van onszelf verwijderd.

Mijn missie om dit te veranderen begon jaren terug al te borrelen. Maar dan ook echt te veranderen! Niet als yogajuf 1 dag in de week op een school wat ik heel lang deed, maar structureel en dagelijks in de klas. Verweven in het rooster, net als rekenen en taal, daar lag mijn droom.
Ik weet als geen ander hoe het is om met 30 kinderen in de klas alle ballen hoog te houden. Daarom kost Adembubbel weinig tijd en zul uiteindelijk zien dat het je juist tijd oplevert.

Kinderen kunnen pas leren vanuit een veilige basis. Adembubbel helpt mee aan het creëren van een goed pedagogisch klimaat, waarin er rust en aandacht wordt besteed aan bieden van handvatten. Handvatten en praktische tips om je staande te houden in een wereld vol prikkels en afleiding.

Samen maken we de wereld een stukje mooier, dus ik nodig je uit om mee te helpen met het verwezenlijken van deze droom!

                           Liefs Maureen

Back To Top