skip to Main Content

Adembubbel 

Adembubbel bestaat uit een kaartenset  met verschillende tools voor alle leeftijden en kan op vele manieren ingezet worden. Met jonge kinderen kun je de kaarten samen doen of de opdrachten kiezen of aanpassen naar het niveau van het kind of de klas.

De kaartenset is zo opgebouwd dat je als leerkracht klassikaal met de opdrachten  aan de slag kunt gaan in een groepje en vanaf een jaar of 9 kan een kind  zelfstandig aan de slag met deze set. Natuurlijk is deze set niet alleen voor het onderwijs.  Iedere coach, ouder of wie behoefte heeft aan een moment ontspanning en bij jezelf komen, kan deze tool inzetten.

De tool bestaat uit 7 onderdelen van 7 kaarten, in totaal 49 kaarten. Dit  aantal is niet zomaar gekozen. Het getal  7 staat voor het komen bij je gevoel en het volgen van je intuïtie. Daarnaast  staat het voor het leren van belangrijke lessen over jezelf en de wereld. Het moedigt je aan om nieuwe vaardigheden te leren om in jezelf en je mogelijkheden te gaan geloven.

De onderdelen die aan bod komen zijn:

  • Krachtdieren
  • Ademspel
  • Yoga 
  • Dromer
  • Rust
  • Lijf
  • Creatief

Naast de kaarten zit er bij elke set een canvas tasje om de materialen in op te bergen, een zakje met veertjes voor de ademoefeningen, een houten kaartenstandaard en een praatstok. Deze stok kun je inzetten tijdens groepsgesprekken. De praatstok zorgt voor de rust en ruimte om je eigen verhaal te vertellen, zonder dat een ander je onderbreekt. Het helpt om verbinding te creëren.

Naast de kaartenset is er sinds mei ook het nieuwe Doe-boek. Een boek boordevol ontspanningsoefeningen, ademoefeningen, mindful kleurplaten en grappige en leuke opdrachten om elkaar of de ander beter te leren kennen.

Hoe mooi zou het zijn dat jij als ouder, leerkracht of coach het inchecken bij jezelf en je gevoel al mee kunt geven? Dat kinderen leren om hun gevoelens te herkennen en erkennen. Dat het rust en focus oplevert en overprikkeling voorkomt.

Dat al deze dingen juist tijdswinst in de klas oplevert en kinderen weerbaarden en zelfverzekerder maakt. Ach ik kan uren vertellen over de voordelen, maar ervaar het liever zelf!

Back To Top